dimecres, 22 de febrer del 2017

Subhasta al Mercat: la paraula violència a licitació

Semblava ser una jornada qualsevol al Mercat, però ni de bon tros... Fa uns dies, el mercader Cristòfol, per curtir-nos en l'ofici de venedors, ens va proposar organitzar una subhasta a les classes dels compradors de 16 anys. Hi havien de licitar pels diferents significats i tipologies de la paraula violència. En el cas concret de; la violència en termes generals, la violència de gènere i l'assetjament escolar (bullying). Com era la primera presa de contacte amb els compradros de manera directa, havia de posar-los en situació i exemplificar amb diferents casos perquè s'arrencaren a licitar per la paraula. Així mateix, hi parlaren uns quants compradors, primer de manera tímida i, a poc a poc, es van soltar i s'atreviren a regatejar per a fer la millor compra. 

D'aquesta manera, en primer terme, posaren èmfasi en la idea inicial que per a no generar qualsevol tipus de violència l'educació en valors des de ben petits és crucial. En segon terme, que s'ha de ser solidari i ajudar i escoltar a tota aquella persona que demane ajuda o fins i tot si no la demana. Segons els nostres clients, és important no mirar cap a un altre costat i donar la mà a la víctima en tot moment. En tercer terme, en relació a la violència de gènere el joves apuntaren diferents idees com; l'autodefensa per tenir eines davant una imminent agressió, educar en la igualtat i el respecte. Finalment, quant a l'assetjament escolar, dir que va ser un assumpte pel qual mostraren molt d'interès i llençaren la possibilitat que hi havera alguna assossiació al Mercat per poder-s'hi apuntar, per ajudar o simplement per comprendre per què passa i com combatir-ho. De sobte, el mercader Cristòfol va intervindre, els hi digué que hi havia un curs de formació al Mercat i que s'assabentaria bé per si els compradors s'hi podien apuntar.

Doncs bé, sembla que per a Cristòfol és una petita victòria que els nostres clients tinguen interès per la paraula assetjament i que vulguen licitar-la tants! De fet, una vegada finalitzada la subhasta ens dirigim a la recerca del Cap d'Estudis Mercantils. D'acord, la resposta és decebedora. Ens informa el Cap que existeix un curs dirigit als Mercaders i als pares del compradors i, fins i tot, per als mateixos compradors, però que ja s'havia realitzat l'esmentat curs i que ja feien tard. A més, el Cap informa que no hi havia interès per part dels clients en fer el curs. Tanmateix, Cristòfol li pregunta si s'havia fet una circular perquè tots els compradors del Mercat hi estigueren informats I la resposta del Cap fou: "això ho sap el departament d'Orientació de Comerç. Tot seguit, després d'haver-hi parlat amb el Cap d'Estudis Mercantils ens adrecem a una de les orientadores comercials, la seua resposta: "sí, hi hagué un curs, però el aquest departament no pot fer-se'n càrrec de tot, el Cao d'EStudis Mercantils hauria d'haver fet constar als compradors que aquest misteriós curs es feia. Així que, uns per altres, s'han quedats els compradors de paraules sense cap formació sobre com organitzar-se contra l'assetjament escoltar. Cristòfol en el seu rostre dibuixa una decepció, amb ressignació ens duu cap a la propera classe de venda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada